Літо в самому розпалі, цей час дарує нам недорогі сезонні овочі, просто гріх не скористатися можливістю. Зараз найпопулярніший овоч - кабачок, різноманітність страв з нього просто розбурхує уяву: оладки, запіканки, ікра, рагу і багато іншого. Крута альтернатива цим стравам - піца з кабачків.

Цікаве в цій страві те, що з кабачків готується тільки тісто, а начинка може бути найрізноманітнішою: від овочів до ковбас і м'яса.

Спеціально для наших читачів ми знайшли рецепт кабачкової піци на одному з кулінарних Telegram-каналів.

Піца з кабачків, скріншот: YouTube
Піца з кабачків, скріншот: YouTube

Що нам потрібно?

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Для тесту:

Кабачки-2 шт. (невеликі)

Яйце - 1 шт.

Часник 2-3 зуб.

Сіль, перець

Борошно-2 - 3 ст. л.

Розпушувач-1 ч. л

Для начинки:

Помідори-2 шт

Болгарський перець - 1 шт

Сир твердий - 100 гр.

Зелень.

До начинки можна додати варене м'ясо, сосиски, ковбаски і різні овочі за смаком.

Як готувати?

Кабачки миємо й чистимо від шкірки. На крупній тертці натираємо очищені кабачки. Якщо це потрібно, віджимаємо зайвий сік. Додаємо сіль, перець і яйце.

Щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно, ретельно перемішуємо тісто. Додаємо в тісто почищений і дрібно нарізаний часник. Можна скористатися пресом для часнику. Борошно просіваємо з розпушувачем і додаємо в тісто. Консистенція повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.

Форму для запікання змащуємо маслом і розкладаємо кабачкове тісто. Помиті і порізані кружечками помідори і болгарський перець викладаємо по всій поверхні піци.

Запікаємо кабачкову піцу в духовці 20-23 хв при температурі 180 градусів. Коли тісто приготується, виймаємо піцу з духовки і щедро посипаємо тертим сиром. Запікаємо піцу ще 5-10 хв до золотистої скоринки.

Готову піцу прикрашаємо дрібно нарізаним кропом. Піца краще підходить трохи охолодженою, а ніжне кабачкове тісто і різноманітні начинки здивують сім'ю або гостей.

Раніше повідомляли, кабачковий торт: вегетаріанський рецепт, завдяки якому ви закохаєтесь в корисний овоч.

Як повідомляв Знай.uа, топ-3 оригінальних страв з кабачків-такої смакоти Ви ще не готували.

Знай.uа писав, забудьте про кетчуп і майонез-три секретних соуси від шеф-кухарів.