З початку 2021 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 31 тис. 500 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

У ДСНС зазначили, що найчастіше небезпечні знахідки громадяни виявляють під час відпочинку у лісах, у ході господарських робіт на території власних домогосподарств. А у літній період збільшується також і кількість виявлених боєприпасів у водоймах.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

У неділю, 27 червня на Хмельниччині сапери ДСНС знищили два вибухонебезпечних предмети часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні предмети було виявлено у полі під час земляних робіт поблизу міста Старокостянтинів та в селі Пеньки Старокостянтинівської міської громади.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

А 25 червня на Одещині піротехніки знешкодили 7 артснарядів часів Другої світової війни, які були знайдені поблизу села Мар’янівка.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС


У Сумській області минулого тижня проводились роботи зі знешкодження двадцяти сімох 50-мм мінометних мін, двох 76 – ти та двох 45-ти міліметрових артилерійських снарядів. Боєприпаси раніше були виявлені в с. Перекопівка, що на Роменщині.

До того ж триває розмінування територій Донецької та Луганської областей. Так, упродовж 28 червня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,39 га території та виявлено і вилучено 38 ВНП.

Розмінування, фото ДСНС
Розмінування, фото ДСНС

У ДСНС нагадали, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером "101" або "102".

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Нагадаємо, що по домівках Києва шастає спритний зловмисник, шукає легку жертву: "Закривайте двері!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві таксист цинічно привласнив телефон пасажира: "Надішлю поштою"

Також, "Знай.uа" писав, що банда золотих ручок розсміялася в обличчя обкрадених киян: "Скоро відпустять"