Цього року літо виявилося спекотним, але дощовим. Синоптики кажуть, що все через лінії збіжності. Вздовж таких ліній часто збираються купчасто-дощові хмари й саме в таких місцях ллють дощі із різними супутніми явищами, такі як шквали, град і навіть смерчі.
Про це написала синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у фейсбук.
Так, за словами Діденко, у середу, 30 червня поблизу західних областей України розляжеться лінія збіжності, тому там слід чекати короткочасні дощі з грозам. Вже ввечері опади посиляться і поширяться на Вінниччину, Житомирщину, Кропивницький з районами, Одещину, Миколаївщину та Херсонщину.

Погода, фото зі стоірнки Наталки Діденко
Погода, фото зі стоірнки Наталки Діденко

Синоптикиня зазначила, що грозові дощі пройдуть вдень на північному сході України. Інші ж регіони перебуватимуть у сухій погоді.
Температура повітря протягом дня у більшості областей України коливатиметься в межах +25+30 градусів. У Києві 30-го червня дощу не буде, вдень очікується близько +28 градусів.

"Липень в Україні почнеться теплою погодою із періодичними грозовими дощами. Літо в нас ще надовго", - зазначила Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, на голови киян обрушився град: горошини розміром з яйце.

Як повідомляв Знай.uа, спека в Київській області змінилася штормом і градом з буревієм по всій території.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Знай.uа писав, будинки, авто і городи - під водою: сильна злива і ураган під Києвом прорвали відразу кілька дамб.