Верховна Рада України у вівторок, 29 червня, проголосувала за пропозиції президента Володимира Зеленського до закону, яким повертається відповідальність за неправдиве декларування.

"За" прийняття відповідного рішення проголосували 315 народних депутатів. "Проти" було три народні обранці. Утрималися від голосування 35 нардепів.

Таким чином Верховна Рада повернула статтю для посадовців за неправдиве декларування, раніше скасовану Конституційним Судом. То ж брехня в деклараціях відтепер знову каратиметься більш суворо.

Підсумки голосування, кадр з відео
Підсумки голосування, кадр з відео

Відтепер у народних обранців не буде "лазівки", за допомогою якої можна було записувати майно на своїх родичів. З цієї причини глава держави Володимир Зеленський наклав на попередню версію Закону вето.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Згідно з документом, умисне неподання е-декларації каратиметься штрафом від 42 500 до 51 000 грн або громадськими роботами та позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Як твердять у НАЗК, до в'язниці порушники все-таки не потраплять. Бо в законі йдеться саме про обмеження волі, а не про ув'язнення.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила нові штрафи для власників авто: від 17 до 51 тисяч – хто заплатить? "За" проголосувало 257 нардепів

Як повідомляв портал "Знай.ua", примусово списують гроші з рахунків і нараховують пеню: боржникам по аліментах посилили покарання. Гроші боржників знімають автоматично

Також "Знай.ua" писав, Парламент затвердив новий судовий Закон: години спорів, недоліки і основні положення. "За" проголосувало 293 нардепи