В Україні, за словами відомого синоптика Наталії Діденко, Липень дебютує зливами, адже вже другого числа в більшості наших регіонів пройдуть короткочасні дощі та грози. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Початок нинішнього місяця нагадує те, як пройшли перші дні червня - з затяжними дощами і лютою негодою. При цьому можливі також сильні зливи, шквали і град, який зовсім недавно відвідував жителів Києва. Наталя зізналася, що подібні прогнози пише практично кожен день, вони можуть багатьом приїстися, але до них все ж слід прислухатися і навіть придивитися.

"Тому що синоптик - не той жартівник, який кричав про вовків. Град і шквали-це вам не вовки)) поб'є овочі, новеньку (тьху, тьху, тьху) машину впаде гілка здоровенна - ніякими вовками не виправдатися, що не чули і не прислухалися", - пише жінка.

П'ятниця буде під сонцем і грозами по всій Україні. Західним областям пощастило найменше, адже там очікується зниження температури десь на 8-10 градусів. +22℃ ...+ 27℃, включаючи Ужгород, Івано-Франківськ, Тернопіль і до Житомира. Південні і східні регіони поки знаходяться під спекою.
Якщо подивитися на дані, надані на карті Укргідрометцентру, можна побачити, що вітру практично не буде. Він буде північно-західного або південно-західного напрямку на різних ділянках України (5-10 метрів в секунду).
Вночі температура буде + 12℃ ...+ 21℃, залежно від української області.
Температура повітря в Києві буде близько + 26℃ ...+ 28℃ вдень, вночі + 18℃ ...+20℃. Вітер в столиці очікується північно-західним (5-10 метрів в секунду). Можливий град.

Прогноз на 2 липня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз на 2 липня, скріншот: Укргідрометцентр

Нагадаємо, у Львові затопило центр, а вітер зніс дерева: негода повернулася в Україну з новою силою

Як повідомляв "Знай.ua", град, вітер і тропічні зливи: на Україну насувається Лютий циклон з Німеччини

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Знай.ua писав, спека не щадить нікого: харків'янка психанула і вийшла гуляти по вулиці в стрінгах