Постанову № 5081 «Про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області» підтримав 301 народний депутат.

Перейменування 12-тисячного селища, яке входить до складу Торецької громади, ініціювали його жителі у 2016 році. Нью-Йорк - його історична назва. Про це повідомили на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України.

У пояснювальній записці вказано, що Донецька обласна військово-цивільна адміністрація звернулась до Верховної Ради з поданням про перейменування Новгородського на Нью-Йорк. Селище міського типу знаходиться на відстані 42 км від районного центру міста Бахмут.

Колонію, під назвою Нью-Йорк заснували ще у 1892 році німецькі колоністи у поселенні, розташованому за 10 км від Торецька та 38 км від Донецька.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Яків Унгер – підприємець, який побудував перший у селищі паровий млин – був зачарований американським мегаполісом і тому почав називати своє селище Нью-Йорком; інженер Яків Нібур – подарував офіційну грамоту з назвою селища Нью-Йорк своїй дружині-американці, яка нібито дуже сумувала за батьківщиною.

Свою історичну назву український Нью-Йорк носив до 1951 року – потім радянська влада перейменувала його на смт Новгородське.

За статистичними даними, в українському Нью-Йорку проживає трохи більш ніж 10 тисяч мешканців.

Нагадаємо, У Дубай перейменували столицю України

Як раніше повідомляв Знай.uа У Мінкульті пояснили, чому декомуназація обминула Батьківщину-Мати

Раніше, портал Знай.ua писав, що Кличко змінив табличку на північному мосту через два роки після перейменування