У президента України Володимира Зеленського в найближчому майбутньому заплановано офіційні візити в США і Німеччину. Чи слід чекати від них якихось практичних результатів?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний експерт Руслан Бізяєв.

«Про все можна буде судити лише за результатами візитів. Візит Зеленського до Ангели Меркель матиме більше економічний характер, а до Джо Байдена – більше політичний. Між ними, як розумію, потрібно буде поговорити ще з Макроном. Зараз карта світу змінюється, а ми поки залишаємося в позавчорашньому дні. Очевидно, що в Вашингтоні нам поставлять жорсткі рамки: що потрібно робити. А от чи зможуть це зробити – це велике питання. Потрібно розуміти, що зараз ми маємо справу не тільки з Байденом, а з колективним Заходом», - вважає політолог.

Тому, зазначає експерт, особисто він не бачить в цій ситуації досить хорошого варіанту для українського президента.

«Оптимальний варіант – це йти на дострокові вибори. Це, принаймні, дасть можливість красиво піти. Якщо у тебе є вибір між «погано» і «ще гірше», то краще вибрати перший варіант. Якщо все просто залишити, як є, то Україну чекає стагнація. А до 2024 року ми отримаємо нового Порошенка. Втім немає потреби згадувати так далеко – адже вже цієї осені нас чекає нова хвиля пандемії», - нагадує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що боротьба за керівництво «Нафтогазу» є тільки приватним проявом боротьби за контроль над газовою галуззю України.

Також Бізяєв допустив в цьому році рекордне зростання цін на газ.