Верховна Рада України прийняла важливий президентський законопроект про деорхалізацію.

"За" його прийняття проголосували 275 народних депутатів. Документ передбачає внесення всіх олігархів до спеціального публічного реєстру, що згодом матиме для них кілька наслідків, включаючи заборону на здійснення внесків партій, також заборону на купівлю об'єктів великої приватизації та на перебування контролером або бенефіціаром засобів масової інформації політичного характеру.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Олігарх, згідно з прийнятим документом, вважаються ті люди, які беруть участь у політичному житті, мають значний вплив на ЗМІ (засоби мас.інформації) і є кінцевим бенефіціарним власником монополії та підтверджена вартість активів особи, яка перевищує два мільярди 270 мільйонів гривень.

Визнавати особи олігархами буде РНБО (Рада національної безпеки і оборони України) відповідним рішенням, на підставі подання Кабінету Міністрів України, члена РНБО, СБУ, Антимонопольного комітету та НБУ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Верховна Рада, кадр з відео
Верховна Рада, кадр з відео

Публічний службовець, у разі контакту (зустрічі або розмови) з олігархом, повинен буде подати "декларацію про контакти" до раніше зазначеного реєстру.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про корінних народів, і росіян серед них немає

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні запрацює новий "народний" Закон - Верховна Рада проголосувала за ініціативу Зеленського

Знай.ua писав, скандальна Ірма Крат накинулася на соратника Зеленського прямо в Раді: "розстріляла" сумочкою