Складно уявити літо без морозива, особливо в сильну спеку. Тому пропонуємо вам приготувати незвичайне і натуральне морозиво в домашніх умовах.

Сорбет "Божевільний Сімпл-Дімпл"

Сорбет - відмінно освіжає в жарку погоду і приготувати його можна з будь-якими ягодами.

Інгредієнти:

  • Вишня-50 гр
  • Цукор - 150 гр
  • Вода - 150 мл
  • Цедра лимона - 20 гр

Вишню вимити, почистити від кісточок і перебити в блендері до однорідної маси. В ідеалі можна ще перетерти через сито, але якщо сита немає, можна обійтися і без нього.

У сотейник налийте воду і додайте цукор. Варити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться.

Охолоджуємо сироп, змішуємо його з вишневою масою і лимонною цедрою. Добре перемішуємо. Поставте в морозилку на дві години.

Морозиво "Снікерс для зумера"

Інгредієнти:

  • Вершки 30-33% - 400 мл
  • Варене згущене молоко - 200 мл
  • М'яка карамель (можна і солону) - 10 г
  • Гіркий шокола - 100 г
  • 2 столові ложки арахісової пасти
  • Арахіс - 40 г

Приготування:

Охолоджені вершки збити міксером до густоти. Додайте згущене молоко, арахісову пасту, перемішайте. Полийте масу м'якою карамеллю. І знову збийте. Розкладіть майбутнє морозиво по формах і покладіть в заморозку.

Коли морозиво застигне, дістаньте його з формочок і посипте з кожного боку дрібно перемеленим арахісом. Поставте назад в морозилку.

Коли морозиво почне тверднути, дістаньте його і наріжте на довгасті брусочки. Після нарізки покладіть батончики на рівну поверхню і дайте застигнути.

Через 4 години розтопіть плитку шоколаду. Кожне морозиво занурте в глазур. Зверху ще раз посипте подрібненим арахісом і поставте в морозилку до повної готовності.

Морозиво "Темна сторона Сили", епатажно-чорне

Ідеальний смаколик для перегляду улюбленого епізоду "Зоряних війн". У "чорному" морозиві немає шкідливих барвників. Готувати цей десерт варто "просунутим" кулінарам, тому для спочатку радимо набити руку на більш простих рецептах.

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% - 250 мл
  • Вершки 30-33% - 250 мл
  • 4 жовтки
  • Цукор - 100 г
  • Паста чорного кунжуту - 4 ст. л.
  • Трохи крохмалю
  • Ванілін - за смаком

Приготування:

Молоко і половину вершків прокип'ятіть протягом однієї хвилини. Жовтки розітріть з цукровою пудрою. Додайте трохи крохмалю і збивайте масу міксером. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте в жовтки гаряче молоко.

Поставте суміш на повільний вогонь і підігрійте до загустіння (не кип'ятити). Знімаємо з вогню. Додайте кунжутну пасту і перемішайте до однорідності. Насиченого чорного кольору не чекайте. Якщо ж дуже хочеться зробити десерт насичено чорним - додайте трохи барвника.

Другу половину вершків збиваємо в пишну повітряну суміш. Додайте її в молочний крем і акуратно перемішайте. Тепер поставте морозиво в морозильну камеру не менше, ніж на 7-8 годин і насолоджуйтеся незвичайним і натуральним "чорним" морозивом.

Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася рецептом улюбленого літнього десерту: "лікар прописав"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Рецепт домашнього полуничного морозива-смачно, як в дитинстві

Також «Знай.иа " писав, що Вершкове морозиво, яке можна маленьким дітям: смак юності в кожній ложці