Складно уявити літо без морозива, особливо в сильну спеку. Тому пропонуємо вам приготувати незвичайне і натуральне морозиво в домашніх умовах.
Сорбет "Божевільний Сімпл-Дімпл"
Сорбет - відмінно освіжає в жарку погоду і приготувати його можна з будь-якими ягодами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Вишня-50 гр
- Цукор - 150 гр
- Вода - 150 мл
- Цедра лимона - 20 гр
Приготування:
Вишню вимити, почистити від кісточок і перебити в блендері до однорідної маси. В ідеалі можна ще перетерти через сито, але якщо сита немає, можна обійтися і без нього.
У сотейник налийте воду і додайте цукор. Варити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться.
Охолоджуємо сироп, змішуємо його з вишневою масою і лимонною цедрою. Добре перемішуємо. Поставте в морозилку на дві години.
Морозиво "Снікерс для зумера"
Інгредієнти:
- Вершки 30-33% - 400 мл
- Варене згущене молоко - 200 мл
- М'яка карамель (можна і солону) - 10 г
- Гіркий шокола - 100 г
- 2 столові ложки арахісової пасти
- Арахіс - 40 г
Приготування:
Охолоджені вершки збити міксером до густоти. Додайте згущене молоко, арахісову пасту, перемішайте. Полийте масу м'якою карамеллю. І знову збийте. Розкладіть майбутнє морозиво по формах і покладіть в заморозку.
Коли морозиво застигне, дістаньте його з формочок і посипте з кожного боку дрібно перемеленим арахісом. Поставте назад в морозилку.
Коли морозиво почне тверднути, дістаньте його і наріжте на довгасті брусочки. Після нарізки покладіть батончики на рівну поверхню і дайте застигнути.
Через 4 години розтопіть плитку шоколаду. Кожне морозиво занурте в глазур. Зверху ще раз посипте подрібненим арахісом і поставте в морозилку до повної готовності.
Морозиво "Темна сторона Сили", епатажно-чорне
Ідеальний смаколик для перегляду улюбленого епізоду "Зоряних війн". У "чорному" морозиві немає шкідливих барвників. Готувати цей десерт варто "просунутим" кулінарам, тому для спочатку радимо набити руку на більш простих рецептах.
Інгредієнти:
- Молоко 3,2% - 250 мл
- Вершки 30-33% - 250 мл
- 4 жовтки
- Цукор - 100 г
- Паста чорного кунжуту - 4 ст. л.
- Трохи крохмалю
- Ванілін - за смаком
Приготування:
Молоко і половину вершків прокип'ятіть протягом однієї хвилини. Жовтки розітріть з цукровою пудрою. Додайте трохи крохмалю і збивайте масу міксером. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте в жовтки гаряче молоко.
Поставте суміш на повільний вогонь і підігрійте до загустіння (не кип'ятити). Знімаємо з вогню. Додайте кунжутну пасту і перемішайте до однорідності. Насиченого чорного кольору не чекайте. Якщо ж дуже хочеться зробити десерт насичено чорним - додайте трохи барвника.
Другу половину вершків збиваємо в пишну повітряну суміш. Додайте її в молочний крем і акуратно перемішайте. Тепер поставте морозиво в морозильну камеру не менше, ніж на 7-8 годин і насолоджуйтеся незвичайним і натуральним "чорним" морозивом.
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася рецептом улюбленого літнього десерту: "лікар прописав"
Як повідомляє портал «Знай.иа» Рецепт домашнього полуничного морозива-смачно, як в дитинстві
Також «Знай.иа " писав, що Вершкове морозиво, яке можна маленьким дітям: смак юності в кожній ложці