Верховний Суд України виніс вирок Олексію Пукачу за вбивство Гонгадзе.

ВС України постановив, що вбивця журналіста і головного редактора "Української правди" буде відбувати довічне ув'язнення в місцях позбавлення волі. Олексій Пукач був засуджений першою і апеляційною інстанціями за скоєний злочин і позбавлення життя Георгія Гонгадзе в 2000 році.

Георгій Гонгадзе, скріншот: Facebook
Георгій Гонгадзе, скріншот: Facebook

Головний редактор УП був знайдений обезголовленим у Таращанському лісі. Лише через десять років Генеральна прокуратура України встановила, що саме Олексій Пукач - колишній начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ (МВС) - з трьома своїми підлеглими, є причетним до вбивства журналіста.

Вбивство Гонгадзе
Вбивство Гонгадзе

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Олексій Пукач не заперечував провину за скоєне і навіть був готовий назвати місце, де сховали голову Георгія Гонгадзе, а також повідомити імена замовників вбивства.

Ще в 2013 році екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС засудили і дали довічне, а зараз, при перегляді справи Гонгадзе, Апеляційним судом рішення не піддалося зміні.

Вбивство Гонгадзе
Вбивство Гонгадзе

Нагадаємо, колишній спікер ВР Мороз розповів всю правду про смерть Гонгадзе: "Ми з Кучмою випили горілки". Олександр Мороз був тією людиною, яка в листопаді 2000 року оприлюднила на пресконференції у Верховній Раді т. зв. "плівки Мельниченка".

Як повідомляв "Знай.ua", 20 років з дня зникнення Гонгадзе — невідома історія найяскравішого журналіста України

Знай.ua писав, у Києві увічнять пам'ять жорстоко вбитого журналіста: "Боровся за правду заради кожного з нас"