Дев'ятнадцять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 2 липня.
Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Перед важливим матчем української збірної на Євро-2020, путінські окупанти обстрілювали наші позиції в районі Золотого-4, Авдіївки, Гнутового, Піски, Старогнатівки, Світлодарська, Кам'янки та Красногорівки.

Воїн ЗСУ, фото: Facebook
Воїн ЗСУ, фото: Facebook

Вони використовували при цьому міномети 82-го і 120-го калібрів, артилерійські системи калібру 122 мм, станкові протитанкові, автоматичні станкові гранатомети, озброєння БМП-1, стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. Також стало відомо, що бойовики не припиняють обстріли об'єктів цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки, що робили раніше не один раз.

Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube
Воїн ЗСУ, скріншот: Youtube

"Крім того, на Луганщині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10". Станом на 7 годину ранку, 3 липня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Біля населеного пункту Невельське збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли українські позиції з мінометів 120-го калібру. Бойових втрат серед військових Об'єднаних сил немає", - йдеться в публікації. ООС

Українські воїни були змушені відкрити вогонь у відповідь на обстріли ворога. Наша сторона СЦКК оперативно відреагувала на подібні порушення через СММ ОБСЄ, при цьому використовуючи координаційний механізм. Захисники нашої країни продовжують повністю контролювати ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, командир Мі-8 мріяв літати над мирним небом, але потрапив у зону ООС: "За мир потрібно боротися"

Як повідомляв "Знай.ua", історія загиблої кулеметниці яни Червоної, яка на Донбасі знайшла улюбленого "Пітбуля": "Ось це романтика, а не вся ця ваша ваніль"

Знай.ua писав, мужній харків'янин з позивним "Барбариска" проміняв мирне життя на захист Батьківщини: "Мало не залишився без голови"