На сайті Держпродспоживслужбі з'явилася інформація про проведені понад 2400 комісійних перевірках установи відпочинку та оздоровлення, поки йшла підготовка до літнього сезону.

В результаті проведених заходів порушення виявили в багатьох областях (в 444 закладах, 18% від загальної кількості), але більшість з них зафіксовані в Харківській і Херсонській регіонах. Про це розповіла Владислава Магалецька, голова Держпродспоживслужби.

Дитячий санаторій "Щербинці"
Дитячий санаторій "Щербинці"

Вона заявляє, що безумовним пріоритетом для їх служби є здоров'я діточок і якість відпочинку малюків.

"Тому наші фахівці будуть створювати всі умови для того, щоб відпочинок дітей був не тільки приємним, але і безпечним", - додала Владислава Магалецька.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Санаторії для дітей
Санаторії для дітей

2 заклади в Одеській та Кіровоградській областях не були відкриті через порушення норм законодавства. Також йдеться про 641 харчоблок, який не відповідав санітарним вимогам. Це 32% від загальної кількості. Техобладнання, за даними Держпродспоживслужби, не вистачило на 37 харчоблоках.

Тому керівникам закладів представили 429 приписів, в результаті перевірок, склали 36 протоколів про адміністративні правопорушення та відсторонили 26 осіб від роботи.

Приблизно двісті тисяч українських діточок отримали послуги в санаторіях і закладах відпочинку, з початку 2021 року. Велика частина малюків обрали відпочинок замість оздоровлення (166 тисячі проти 23,4).

Санаторій для дітей, скріншот: Youtube
Санаторій для дітей, скріншот: Youtube

Нагадаємо, на Львівщині курортне містечко захопило олень-камікадзе: нічого не боїться

Як повідомляв "Знай.ua", 5 кращих українських курортів з термальними водами, які замінять відпочинок на морі

Знай.ua писав, під Харковом горе-мати кинула напризволяще двох малюків і Покотила до Києва: "Ми голодні!"