Стало відомо про те, що дівчинці з Донецької області вдалося скласти ЗНО на 200 балів. Вона дала інтерв'ю, де розповіла, що перед самим іспитом дала собі просто відпочити.

Випускниця Світлодарської школи Марія Тетерук склала ЗНО з української мови та літератури на найвищий бал. Всього п'ять чоловік в цьому році можуть похвалитися подібним результатом.

Інтерв'ю з'явилося на сайті "Вільне радіо".

Самостійно вона не готувалася до майбутніх іспитів, і за все вдячна вчителям в школі, які професійно і максимально доступно подавали матеріал.

Марія Тетерук, фото: особистий архів
Марія Тетерук, фото: особистий архів

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У 10 класі дівчина вирушила на Олімпіаду у складі команди Донецької області. Вона пройшла всі етапи, і з іншими учнями мала представляти свій регіон на всеукраїнському етапі. Через пандемію, на жаль вона не відбулася.

Марія Тетерук, фото: особистий архів
Марія Тетерук, фото: особистий архів

Школу закінчила дівчина із золотою медаллю, так як середній бал у неї 11,8, і відмінницею вона була завжди - з першого класу. У старшій школі встигала зробити уроки на перервах, або ж вранці. А прокидається колишня школярка, як розповідає, приблизно о 4 годині ранку, так як у тренние годинник краще думається.

Крім українського, Марія писала історію України, яку здала на 194 бали.

Марія Тетерук, фото: особистий архів
Марія Тетерук, фото: особистий архів

"Я налаштовувала себе так, що за день до іспиту я відпочивала, гуляла і намагалася відкинути погані думки. Під час самого іспиту я трохи хвилювалася, тому що мені не вистачало часу. Наприклад, твір я писала відразу на чистовик, а не на чернетку, тому що часу було мало. А потім, коли цілий місяць чекаєш результати, також трохи страшно. На історії я хвилювалася трошки більше, тому що не так була впевнена в своїх силах" - розповіла вона про те, чи було присутнє хвилювання.

Раніше повідомляли, ВУЗ приймає абітурієнтів з 130 балами ЗНО, батьки в гніві: "навіщо атестат на 11?".

Як повідомляв Знай.иа, чоловік із судимістю душив 10-річну дівчинку, але поліція його відпустила: переплутав зі своєю сестрою.

Знай.иа писав, карантинне ЗНО-2021: більше 30% абітурієнтів не здали головні предмети, Міносвіти заявило про катастрофу.