Перша леді України Олена Зеленська розповіла про новий проект, який влада підготувала спеціально для українців. Історичні пам'ятки Чорноморського узбережжя стануть ще доступнішими для українців.

Про це вона розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де постійно з'являється актуальна інформація пов'язана з державою і планами на майбутнє.

Олена Зеленська, фото: Facebook
Олена Зеленська, фото: Facebook

Справа в тому, що в розпал туристичного сезону був запущений перший аудіогід українською мовою в Болгарії. Почути рідну мову українці зможуть в Археологічному музеї в місті Несебрі.

"Музей присвячений становленню та розвитку цього міста, історична частина якого була включена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто Несебр є одним з найпопулярніших туристичних об'єктів країни. З сьогоднішнього дня українці зможуть поєднувати відпочинок на узбережжі Чорного моря з відкриттям для себе краси стародавнього міста, пізнанням його тисячолітньої історії" - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Все це було організовано за підтримки та співпраці з Міністерством закордонних справ України, Посольством України в Болгарії, а також співробітникам археологічного музею.

Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official

Це вже 23 місце в світі, де був відкритий аудіогід українською мовою, при цьому, проекту всього близько року. Олена Зеленська зазначила, що до кінця року планується ще 10 місць по світу. Український звучить все частіше, що не може не радувати. А запуск аудіогідів є ключовим напрямком культурної дипломатії.

Олена Зеленська, фото: Instagram
Олена Зеленська, фото: Instagram

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський зізнався в любові особливому старому: "хотів би просто обійняти"

Як повідомляє портал Знай.uа Олена Зеленська спробувала нове шкільне меню і розповіла про зміни з 1 вересня: 160 нових страв

Також Знай.uа писав, що Олена Зеленська зізналася, чи соромно їй за чоловіка: "він не був клоуном"