Через сильні зливи затопило село Маячка на Херсонщині. Фермерські поля та городи опинились під водою. У селі оголосили надзвичайну ситуацію місцевого масштабу. Подробиці — у сюжеті новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Тисячі гектарів навколо села Маячка накрило водою. Врожай на десятки тисяч гривень втрачено.

«Все стоїть у воді. Пшеничка пропала, зерно почало чорніти. Втратив десь 70% врожаю власного городу, не рахуючи зернові та все інше», — бідкаються місцеві.

Рівень води подекуди сягає 30-40 см. Перець, помідори, огірки, картопля, морква — затопило все і врятувати городину неможливо. Під водою опинились також погреби та колодязі жителів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аби не затопило хати, люди самотужки відкачують воду з дворів. Кажуть, зливи накривають село вже третій тиждень, а дренажна система зруйнована. З трьох насосів працює лише один.

Староста Маячки Анатолій Михайленко підтверджує, система несправна. Через сильні дощі встановити додаткові насоси не можуть. За словами Анатолія, такої стихії у селі не було 20 років, тому навіть нова дренажна система не впоралась би зі зливою: «У нас норма щорічних опадів — 350-400 мм. А вже випало 300 мм за якихось 2 тижні».

Маячку затоплює не вперше. Село знаходиться у низині, і сильні зливи постійно провокують повені. Влада щоразу обіцяє все полагодити, але після того, як дощі проходять, чиновники про свої слова забувають.

На допомогу місцевим вже прийшли рятувальники та комунальники. Відкачують воду з-під обійсть у машину та вивозять за село, у канал.

«Я відкачав 15 машин за сьогодні! Кожен день 20-25 машин», — розповідає один з робітників комунальної служби.

Місцеві переконані, якщо дощі не закінчаться, їхні хати опиняться під водою. За прогнозами синоптиків, у Маячці та околицях найближчі дні знову будуть зливи.

Нагадаємо, раніше Негода перетворила вулиці українських міст на річки, автівки не впораються: "Діставайте човни"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Вулиці пішли під воду й ріки вийшли з берегів: українцям показали наслідки злив

Також «Знай.uа» писав, що Український курорт накрило хвилею страшного цунамі вперше в історії