ЗАЗ-1102 «Та́врія» — легковий передньопривідний автомобіль із кузовом типу хетчбек ,який вироблявся на Запорізькому автомобілебудівному заводі.

Перші серійні «Таврії» зійшли з конвеєра 18 листопада 1987 року. У той час «Таврія» позиціонувалася як виключно економічний автомобіль. В 1999 році «Таврію» на конвеєрі почала змінювати «Таврія Нова» — модифікація створена спільно з Daewoo, спрямована на усунення виявлених недоліків і поліпшення техніко-експлуатаційних показників.

Після початку на ЗАЗі виробництва автомобіля Daewoo Lanos на «Славуту» стали ставити деякі елементи оформлення від Деу Ланос — наприклад, сидіння і тканинні вставки в двері. Керівництво заводу кілька разів у 2006 і 2007 роках заявляло про швидке зняття моделі з виробництва. Остання серійна Таврія була випущена восени 2007 року.

Як би виглядала Таврія якби її не зняли із виробництва показав український дизайнер Роман Прядко, відомий своїми ідеями «реінкарнації» відомих автомобілів минулого. Свій концепт він назвав «Таврія Нова» 2022 року.

Загалом форма авто залишилася б незмінною, як і ручки дверей, хоча вони були б виконані із надійного металу. Боковини кузова отримали більш плавні форми, а характерна форма чорних бамперів збереглася.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Колеса стали б більшими, натомість малюнок дисків нагадує стару добру «Таврію». По всій довжині кузова проходить чорна пластикова накладка, яка надає автомобілю схожості з кросоверами. В більш дорогих комплектаціях на «Таврії Нові 2022» могли б з'явитись спойлери, повторювачі поворотів на дзеркалах, LED-фари.

Нагадаємо, Мінінфраструктури має закінчити реформу Укрзалізниці, і лише потім розбиратися зі структурою тарифів на вантажоперевезення – експерт

Також, Знай.uа писав, Автівка злетіла у страшну прірву на українському курорті: ніхто не вижив

Як раніше повідомляв Знай.uа У Франківську піднімуть ціни на проїзд, експерт назвав причини: замість 6 гривень 10