Коли приходить літо-останнє, що хочеться робити в жарку погоду, це їсти. Однак мова більше йде про жирну їжу, а ось від легких салатиків відмовлятися не варто.

Ось, наприклад, можна приготувати салат з курятиною, який буде не тільки неймовірно смачним, але, і дієтичним.

Легкий салат, Фото з відкритих джерел
Легкий салат, Фото з відкритих джерел

Не варто перезавантажувати організм якимись калорійними стравами, краще приготувати свіжі і поживні салати, додаючи в них багаті клітковиною низькокалорійні продукти.

Шпинат, фото: Pixabay
Шпинат, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Для свіжих салатів відмінно підійде куряче філе, або ж нарізані стрипси. Вони зможуть надати страви смак і поживності, при цьому, не будуть сильно калорійними.

Ось, наприклад, рецепт салату з курячого філе, яблук і журавлини. На приготування цієї страви у вас піде всього 25 хвилин, але, смак ви запам'ятаєте надовго.

Інгредієнт:

- 300 г курячого філе;

- 200 г червоних яблук;

- 80 г листя шпинату;

- 3 ч. л сушеної журавлини;

- оливкова олія за смаком;

- лимонний сік за смаком;

- 3 ст. л волоських горіхів.

Філе потрібно скропити лимонним соком, після чого обсмажити на сухій антипригарній сковорідки до рум'яної скоринки. М'ясо загортаєте в фольгу, приблизно на 5 хвилин, щоб всі соки встигли розійтися.

Куряче філе, Pause
Куряче філе, Pause

У салатницю потрібно викласти листя шпинату, і полити все оливковою олією, після чого перемішати.

Салат, фото: Shutterstok
Салат, фото: Shutterstok

Яблука необхідно нарізати тонкими скибочками, і додати після того, як нарізали тонкими скибочками м'ясо. Далі потрібно посипати салат журавлиною і волоськими горіхами, після чого ще раз скропити соком. Все, готово. Можна подавати страву до столу.

Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.

Як повідомляв Знай.ua, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.

Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.