"Нова пошта" отримала штраф у розмірі більш ніж на 300 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Як повідомляється, в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області вирішили накласти на» Нову Пошту " два штрафи, загальна сума яких становить 325,85 мільйонів гривень.

Відзначається, що ще в березні цього року співробітники Держспоживслужби нагрянули в одне з харківських відділень НП з перевіркою. Причиною перевірки стала скарга клієнта, який повідомив про те, що його посилку вартістю в 500 гривень пошкодили на пошті.

Нова пошта, фото: Знай.ua
Нова пошта, фото: Знай.ua

У компанії стверджують, що перевірка проходила з порушеннями процедури, передбаченої за законом, а Держспоживслужба розцінила дії НП як перешкоджання перевірці.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В результаті штраф, накладений на компанію, склав рекордні 325 мільйонів 851 тисяч 634, 8 гривень.

Заплатити штраф потрібно протягом 15 днів. В іншому випадку рахунки компанії будуть заарештовані, а робота поштового оператора опиниться під загрозою зриву.

Нова Пошта, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Нова Пошта, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

У відповідь "Нова пошта" подала власний позов до суду. Керівництво НП зазначає, що даний прецедент-тривожний сигнал для всього українського бізнесу.

Нагадаємо, раніше Українці показали головні недоліки Укрпошти: "посилки лежать по місяцю, обслуговування-равлики"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українець у відділенні "Укрпошти" став свідком комунальних баталій: пенсіонери на сходинках, спека і зламані комп'ютери

Також «Знай.uа " писав, що "Укрпошта" доставила киянці посилку за 9 днів, здерши гроші за терміновість