Gradus провів соціальне опитування, в ході якого з'ясувалося, скільки українців не відправляться в літню відпустку через Фінанси.

Опитали 1000 респондентів, протягом трьох годин (з 12 до 15), 8 липня 2021 року. Інформацію зібрали за допомогою опитувань і замозаповнення даних на смартфоні. В основному учасники виступили чоловіки і жінки у віці від 18 до 60 років, які проживають в містах з населенням вище 50 тисяч чоловік.

відпустка
відпустка

Всього 51,5% українців збираються відпочити влітку. В основному такий варіант обрали саме представники молоді. Але 52,3% з числа жителів нашої країни, хто не зможе відпочити, вибрали головною причиною фінансові труднощі. А ось ті хто збирається у відпустку, готовий витратити не більше десяти тисяч.

Дослідження показує, що 30% українців впевнені, що проведуть літо вдома.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Чорне море, кадр з відео
Чорне море, кадр з відео

А ті, хто не поїде у відпустку цього літа, виділяє такі причини, такі як відсутність грошей, планування робочих вихідних на осінь, небажання, але необхідність вчитися або працювати, боязнь втратити роботу, строгість на робочому місці, страх через пандемію коронавірусу (COVID-19) і відсутність впевненості у відкритті кордонів певних країн.

Також люди не хочуть або не можуть вакцинуватися від вірусу, або ж витрачати гроші на ПЛР-тест.

В основному люди залишаться відпочивати в Україні, і тільки 18,3% опитаних хочуть поїхати за кордон.

Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube
Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube

Нагадаємо, автобус з українськими туристами залишився без водіїв на кордоні з Чорногорією - "Відпустка під загрозою"

Як повідомляв "Знай.ua", можна відпочити? Українським татам пояснили, що робити два тижні, коли народила дружина

Знай.ua писав, популярний український курорт "змило" в морі, повне медуз: вулиці затоплені, пляжі зруйновані