У сильну спеку українці шукають найменшої нагоди сховатися у затінок або охолодитися будь-яким доступним способом. Однак, не кожен знає, що існують й інші способи врятуватися від спеки.

Наприклад, при найменшій можливості потрібно ходити босоніж по траві, адже на ступнях є велика кількість точок, що відповідають за внутрішні органи. Таким чином покращується циркуляція крові та підвищується загальний тонус організму, пише Уніан.

Крім того, не рекомендується їсти продукти, які зігрівають зсередини - це, зокрема, мед і сало. Звичайну воду можна замінити водомісткими овочами та фруктами, наприклад, огірками, помідорами, кавуном. Теплообмін добре регулювати за допомогою теплого чаю.

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

Перед сном відмовтеся від "важких" продуктів на зразок м'яса. Охолодити організм і адаптуватися до спеки допоможуть продукти з легким в'язким смаком (хурма або банани) і всі овочі та фрукти зеленого і білого кольорів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас пірнати у воду не рекомендується, адже перепад температур може спровокувати спазм судин серця. Також не варто залазити під крижаний душ, у спеку найкраще підійде теплий. На сонячному боці квартири вікна можна закрити фольгою, яка добре відбиває тепло і світло, то ж значно зменшить перегрів приміщення.

Як виявилося, піт є захисним бар`єром у боротьбі з перегрівом організму, тому не варто відчайдушно боротися з його виділенням, особливо на відкритих ділянках тіла.

Спека, фото Pxhere
Спека, фото Pxhere

Крім того, вдома для боротьби зі спекою радять пити зелений чай, одягати легкий, світлий одяг з натуральних тканин, більше перебувайте в тіні. Також їжте морозиво та менше користуйтеся косметикою.

Слід пам'ятати, що у спеку не варто пити пиво, міцну каву та алкогольні коктейлі з горілкою. Натомість можна сухе біле вино, розведене мінералкою навпіл.

Усім, хто у спеку на роботі, радять кожні пів години випивати склянку води, обприскувати простір холодною водою та часто мити руки. Хоча б раз на дві години намагайтеся полежати 5 хвилин - збережете свої судини від перевантаження.

В автомобілі варто на все скло повісити сонцезахисні шторки. Можна також встановити "дзеркальний" екран на вітрове скло. Частіше мийте і поліруйте автомобіль, адже від бруду гірше відбивається сонце і він швидше нагрівається. Не залишайте в салоні автомобіля запальнички та балони під тиском.

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Катерина Осадча вирвалася від Горбунова і скупила пів магазину: "Ми готуємося". Катерина Осадча показала покупки

Як повідомляв портал "Знай.ua", Юрія Горбунова "обмахлював" маленький син, Осадча похвалила: "Винахідливий". Юрія Горбунова обхитрив маленький син

Також "Знай.ua" писав, вагітна Катя Осадча отримала шалений стрес: кидало в усі боки, дуже небезпечно. Катя Осадча і Юрій Горбунов потрапили під сильну бурю