Інфаркт міокарда дуже поширене захворювання серця. Це осередковий некроз органа, що є наслідком раптового порушення місцевого кровообігу.

Морфологічно розрізняють три види інфаркту: ішемічний (білий), геморагічний (червоний), змішаний (білий з геморагічним вінчиком).

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Щоб вчасно надати допомогу варто на ранніх стадіях виявити наближення інфаркту. Як це зробити розповіла лікар-кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич, передає портал "Жіночий світ.

лікарі, фото Pxhere
лікарі, фото Pxhere

За словами медика, після 45 років про інфаркт може свідчити біль в животі, тому при появі вказаних симптомів потрібно пройти обстеження серцево-судинної системи.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

“Якщо є якась проблема в грудях, завжди потрібно починати з кардіограми. Це дешево та доступно”, – сказала Ганна Кореневич.

Лікар, фото: скріншот з відео
Лікар, фото: скріншот з відео

Часто біль в животі говорить про нижній інфаркт. Іноді пацієнтам помилково проводять операцію з видалення апендициту, а потім виявляється, що це був інфаркт.

Нагадаємо, раніше риб'ячий жир для здоров'я: чому варто щодня приймати капсулу для серця, нервів і зору

Як повідомляє портал "Знай" лікарі розповіли, який продукт надійно захистить серце і судини-аналогів просто немає

Також "Знай" писав, що доктор Комаровський пояснив, що може привести до оніміння рук: "Радянський діагноз"