У понеділок, 12 липня, в Україні збережеться спекотна погода у всіх областях. При цьому на півдні, в центрі і півночі країни пройдуть опади з грозами.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Так, температура повітря вдень складе +29 +33 градуси, вночі стовпчики термометра покажуть +15+21 градус.

За прогнозами синоптиків, у понеділок, 12 липня, на більшій частині території України місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами, в окремих районах можливий град і шквали вітру до 15-20 м/с.

Гроза, фото з pxhere
Гроза, фото з pxhere

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

У західних, північних, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. А ось в південних областях можливий дощ з градом.

У Києві понеділок почнеться з спеки. Температура вдень +31+33 градуси, вночі +19+21. Ще в середині дня в столиці пройде короткочасний грозовий дощ.

Народний прогноз погоди

12 липня відзначається день пам'яті славних і всехвальних первоверховних святих апостолів Петра і Павла. Цей день вважається верхівкою літа. Наші пращури помітили, якщо ясно на Петрів день - рік буде хорошим, а якщо дощ - 40 днів ще буде негода. Найчастіше цей день сухий, спекотний, світлий.

Нагадаємо, раніше Погода 10 липня змусить українців мріяти про зиму: +30, і це тільки початок

Як повідомляє портал «Знай.иа» + 32 у столиці і ні краплі дощу: синоптик розповіла про погоду на вихідних

Також «Знай.иа " писав, що Українці мріють про нього в спеку: 4-метрове морозиво встановило світовий рекорд