Багато хто пам'ятає той самий перший делікатес з далекого дитинства, а саме - кабачкову ікру. Як приготувати її в домашніх умовах, і відмовитися від покупної в магазині.

Це дієтичне і корисне блюдо, яке має свою давню історію. Цю страву можна подавати як закуску, намазувати на хрусткий хліб, або ж просто використовувати як доповнення до макаронів, гречки, і іншим вашим улюбленим ласощам. Загалом, універсальний рецепт простого блюда, яке можна їсти ложками.

Кабачки / фото: Pixabay
Кабачки / фото: Pixabay

Для приготування вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • кабачок 1 кг;
  • цибуля 300 г;
  • морква 300 г;
  • томатна паста 100 г;
  • масло рослинне 75 г;
  • часник 2-3 зубчики;
  • цукор 2 ч. ложки;
  • солі 2 ч. ложки;
  • перець чорний мелений за смаком.

Вказано вагу кабачків і моркви вже очищених, але, якщо кабачки ще зовсім молоді, тоді очищати їх не потрібно, так як там шкірка не жорстка, а насіння ще зовсім ніжні, і ніяк не відчуваються.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кабачки, фото з вільних джерел
Кабачки, фото з вільних джерел

Головний принцип в приготуванні даного шедевра кулінарії-неквапливість, так як має бути досить довга робота, яка вимагає витримки.

Спочатку потрібно нарізати кабачки кубиками, і налити в сковорідку рослинного масла. Починаємо на невеликому вогні тушкувати кабачки під кришкою, близько 20 хвилин, і при цьому кожні 4 хвилини потрібно заважати.

Час гасіння залежить від розмірів шматочків. Чим вони менше-тим менше гасити.

морква, скріншот з відео
морква, скріншот з відео

Далі необхідно звільнити сковороду, і обсмажити там потерту моркву і нарізану дрібно цибулю.

Далі потрібно все змішати в каструлі, посолити, додати трохи води і почати гасити, щогодини доливаючи трохи води, щоб не підгорає.

Кабачкова ікра, фото: скріншот з відео
Кабачкова ікра, фото: скріншот з відео

За 15 хвилин до закінчення гасіння додаємо томатну пасту і подрібнений часник, і практично готово. Ми залишаємо на вогні ще на 15 хвилин, потім пропускаємо через блендер, даємо остаточно охолонути і ваше блюдо готове.

Кабачкова ікра, фото: скріншот з відео
Кабачкова ікра, фото: скріншот з відео

Раніше повідомляли, домашнє вино з моркви: напій, який не залишить байдужим.

Як повідомляв Знай.uа, смачно і просто: топ рецептів кабачкового лечо на зиму.

Знай.uа писав, як безпечно відбілити шкіру на внутрішній частині стегна і під пахвами: два простих домашніх рецепта.