Володимир Зеленський зустрівся з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

11 липня український президент прибув до Німеччини. У рамках свого дводенного візиту Зеленський запланував зустрічі з Ангелою Меркель і Вальтером Штайнмаєром.

Україну цікавить тема будівництва "Північного потоку-2", також сторони повинні обговорити ситуацію з Донбасом.

Володимир Зеленський. Фото: РБК-Україна
Володимир Зеленський. Фото: РБК-Україна
Володимир Зеленський. Фото: РБК-Україна

12 липня Володимир Зеленський провів спільний брифінг з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає телеграм-портал Инсайдер.иа. німецька сторона повідомляє, що постарається зробити так, щоб транзит газу продовжився через Україну і після запуску "Північного потоку-2".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Також Уряд ФРН запланувало виділити нашій державі півтора мільйона доз вакцин від COVID-19. Що стосується ситуації військового конфлікту, то німецька сторона наполягає на те, щоб в Донбасі були проведені вибори.

При цьому президент України повідомив, що збирається залучити США до процесу мирного врегулювання військового конфлікту.

Відзначимо, що на даний момент між ФРН і Україною не самі дружні відносини. Зокрема Ангела Меркель і глава французької держави Еммануель Макрон запропонували відновити саміти ЄС-Росії, які були зупинені після подій 2014 року.

Зокрема глава українського МЗС Дмитро Кулеба назвав ідею Ангели Меркель неприємним і несподіваним нападом.

Нагадаємо, що Юлія Мендель пообіцяла скандал після випуску своєї книги:"Українці не звикли до такого". Юлія Мендель зазначила, що"ніхто від влади не редагує факти, які вона збирається розповісти".

Також ми повідомляли, що впали сайти Зеленського, СБУ, ДБР та інші: у кіберполіції відповіли на підозру про хакерську атаку.

Також «Знай.иа " писав, що Зеленський потужно привітав збірну України з виходом в плей-офф: "віримо в вас!"