В Україні першого водія електросамокату покарали штрафом у 127 тисяч гривень. Про це розповіли в профільному виданні «Я і Закон", посилаючись на текст судового рішення.

Як повідомляється, резонансне рішення, яке може стати прецедентом в українській судовій практиці, прийняли в Шевченківському районному суді міста Запоріжжя.

Там визнали електросамокат транспортним засобом в рамках справи про наїзд на жінку-пішохода, яка перебувала в цей момент на тротуарі. В результаті наїзду постраждала отримала травми і гематоми, а також перелякалася.

Електросамокати, фото: suspilne
Електросамокати, фото: suspilne

Рішення суду означає, що відтепер власники самокатів можуть попрощатися з правом їздити по тротуарах і пішохідних доріжках.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

За результатами засідання, суд вирішив частково задовольнити цивільний позов та стягнути з водія електросамокату 127 тисяч гривень штрафу.

Скрін, " Харків 1654"
Скрін, " Харків 1654"

До цієї суми увійшло 102 тисяч гривень як компенсацію матеріальної шкоди, 23 тисячі гривень - моральної шкоди, і дві тисячі гривень – за витрати на юридичну допомогу.

Нагадаємо, раніше У Харкові жебрак "зцілився "під кінець" робочого дня":"Легенда з милицями". Харків'янка помітила, що жебрак якого всі вважали інвалідом може ходити.

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Харкові виявили " Капітана Америку "на самокаті: полював на"гідру". Один з легендарних Месників прогулявся вулицями міста на самокаті.

Також «Знай.uа " писав, що Маршрутник закурив за кермом і послав незадоволеного пасажира: "переграв і знищив". Водій будучи за кермом вирішив не чекати перерви на перекур і дістав сигарету.