На Житомирщині розв'язалася ціла війна за ягідні території. Мешканці Ровенської області їдуть по ягоди у Житомирську і їх не пускають місцеві, бо ті приїжджають цілими бригадами.
Про це повідомляє "Спецкор" на каналі 2+2.
Так, стало відомо, що жителі села Липники, для яких чорниці чи не єдиний заробіток, перекрили дорогу до лісу. Іноді сварки доходить до бійок, тож у селі постійно патрулює поліція.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Місцеві скаржаться, з Рівненщини приїжджають бригади до 100 чоловік і вибирають усе до останньої ягоди, ще й пошкоджують кущі великими гребінками. Досвідчені збирачі кажуть, що зривати ягоди потрібно дуже обережно, притримуючи кущ, інакше він виривається з корінням. Місцеві кажуть, що після "сусідів" сохнуть цілі чагарники.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Тому аби зберегти чорницю, місцеві хочуть влаштували рейди.

"Вони будуть їздити по лісу і виявляти ці порушення. Є стаття «пошкодження чагарників", – коментує староста Липниківського округу Олександр Рабчук.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Рівняни звинувачення відкидають. Кажуть, до Житомирщини їм їхати три години. За одноденну поїздку заробляють до 7 тисяч гривень, тож бус набивають під зав’язку.
За словами поліції, заборонити мешканцям сусідньої області їздити до лісу неможливо. А от за порушення правил перевезення на них складають протокол.

Нагадаємо, що львівський Ботанічний парк перетворився на квітучу галявину: весна прийшла наперекір локдауну

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", новий вид павука зачарував незвичайним видом: істота з мультфільму

Також, "Знай.uа" писав, що на місяць можна не летіти? Вчені знайшли у супутника Землі "хвостик" - це змінює все