Українець розповів, як в одній з аптек став свідком недуже приємної розмови на тему української мови. При цьому зазначив, що вперше на власні очі побачив людину з "pocійськoмoвнoю" щелепою.

Про це розповів Олександр Тетерин, передає портал "То є Львів".

Так, чоловік розповів, як в аптеці став свідком дуже гучного диспуту на мовну тему. Жінка, запекло намагалася донести аптекарці тезу про те, що їй непотрібно ані знати, ані вивчати українську мову, бо вона завжди розмовляла російською.

Аптека, фото: скріншот з відео
Аптека, фото: скріншот з відео
Ілюстративне фото

Ця розмова зацікавила чоловіка, тому він вирішив втрутитися в неї.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Запитав: "A що ви, шановна, будете робити, коли вся Україна почне розмовляти виключно українською?" Жінку аж покрутило, вона почала нести якусь нісенітницю про те, що їй начебто хтось щось винен, що вона не зобов’язана і таке інше… Тоді я запитав про те, чий у неї паспорт та чи не cиломiць їй його всунули у руки? Каже: ні, але її ніхто не спитав, чи хоче вона бути громадянкою України, а їхати геть вона не бажає", - розповів чоловік.

На цьому чоловік закінчив розмову з жінкою. При цьому відмітивши, що він сам з Маріуполя і більшу частину життя говорив російською мовою, проте зараз він намагається більше використовувати державну мову, адже він українець.

"Я сам маріуполець, тому здебільшого розмовляю російською мовою, але постійно намагаюсь використовувати українську. Звісно, багатьом це не до вподоби, але російськомовним слід зрозуміти одне: неважливо, чи то Маріуполь, чи то Донецьк, чи Чернівці, чи Львів – все це Україна, а отже, рано чи пізно, на цих теренах буде скрізь чутно Українську!!", - підсумував він.

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис