Українські Військово-морські сили оберігають наш спокій від військ країни-агресора з боку моря. Прості механіти, мотористи-електрики, матроси роблять не менше для безпеки країни, ніж воїни на передовій.

Про це розповідають на сторінці «Операція об'єднаних сил» у соціальній мережі Facebook.

Наприклад, в обов’язки Івана, моториста-електрика малого броньованого артилерійського катеру «Лубни», входить забезпечення безперебійної роботи двох двигунів потужністю 847 кіловат кожний, двох дизельних електрогенераторів, всієї електрики та електроніки.

Чоловік зазначає, що справ на катері у нього багато, адже всій технічній частині потрібна постійна увага та вчасне обслуговування.

«Справні двигуни – запорука швидкості і маневреності, електрогенератори – джерело електроенергії для усіх приладів на борту у відкритому морі», – зазначає військовий моряк.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Служба на катері для Івана не була випадковістю. Він сам обрав катер, відмовившись від морської піхоти.

«На той момент я вже навчався за корабельною спеціальністю «механік енергетичних установок». Тож вирішив спробувати службу за фахом», - згадує Іван.

Він додає, що катер має бути у повній бойовій готовності і вдень, і вночі. Його обов’язок - патрулювати акваторію Азовського моря і спостерігати за ситуацією.

Нагадаємо, незламний офіцер пів століття віддано служить Батьківщині: "Молодь називає мене батьком". Олександр Катюха майже пів століття віддано служить Батьківщині

Як повідомляв портал "Знай.ua", відважний воїн віддав життя за Україну, побратими не стримують сліз: "Богдан був справжнім офіцером". Побратими та рідні попрощалися з полеглим воїном.

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі воїн ЗСУ помер після обстрілу: путінські окупанти не соромляться порушувати з самого ранку. Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 26 червня 2021 року