Міністерство закордонних справ повідомило, що Європа внесла Україну до списку країн, для громадян яких пропонують скасувати обмеження на подорожі.

Дозвіл стосується туристичних поїздок які були заборонені для громадян третіх держав під час пандемії.

У зв'язку з поліпшенням ситуації, ЄС поступово розширює список країн, звідки в'їзд можливий. Європа оновлює "зелений перелік" кожні два тижні. У разі погіршення епідемічної ситуації, країни можуть вилучити зі списку.

"Вітаю рішення ЄС, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною. Воно свідчить, що показники епідемічної ситуації в Україні відповідають вимогам ЄС. Це нові можливості для подорожей українців цього літа і важливий сигнал державам світу, що захворюваність COVID-19 в Україні значно знизилася", - заявив міністр МЗС Дмитро Кулеба.

Пляж, фото з pxhere

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Станом на 5 липня, українців пускають в такі країни (цей список може змінюватися):

- Хорватія: негативний ПЛР + документи про оплату житла на час подорожі.
- Болгарія: негативний ПЛР або документ про повну вакцинацію від Covid-19, від якого пройшло не менше 14 днів, або документ, що засвідчує, що особа перехворіла COVID-19 не більше, ніж за 6 місяців до дати в'їзду.
- Греція: негативний ПЛР + заповнити спеціальну форму оповіщення про місцезнаходження пасажира.
Також, без обмежень можна їхати в Чорногорію, а звідти без тесту до її балканських сусідів - Сербії, Албанії та Північної Македонії.

Нагадаємо, в Україні 75, а в Європі - 35: ціни на нашу олію вразили світ, ніякої логіки.

Як повідомляв Знай.uа, європейці здивовані ідеї введення акцизу на "зелену" електрику в Україні-експерти

Також портал Знай.uа писав, що гарячі Італійки показували груди після перемоги збірної на Євро-2020: "Відразу потягнулися руки"