Єврокомісія прийняла пакет пропозицій. Згідно з ними, через чотирнадцять років в ЄС не можна буде купити автомобілі, що забруднюють навколишнє середовище вуглекислим газом.

Зокрема 14 липня органом ЄС було запропоновано пакет пропозицій щодо екології.

Метою цього "зеленого пакету" є зменшення викидів СО2 на 55% до 2030 року, а до 2050 року - забруднення навколишнього середовища оксидом вуглецю має бути зведене до нуля, передає портал ТСН.

За словами президента Єврокомісії Урсули фон дер Лейен, економіка викопного палива вичерпала себе. Людству потрібно знайти нову модель економіки з чистою енергетикою.

Кияни задихаються від вихлопних газів, фото: скріншот з відео
Кияни задихаються від вихлопних газів, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пакет, яку прийняла Єврокомісія, передбачає держполітику щодо клімату та енергетики, землекористування транспорту та податків.

Серед найважливіших положень-зменшення до нуля викидів СО2 в нових автомобілях в Європейському Союзі з 2035, фактично забороняє продаж нових автомобілів на бензині і дизелі від цієї дати.

Також "Зелений пакет" передбачає стимуляцію продажу електромобілів, а також створення потрібної для них інфраструктури.

Нагадавши, в Україні зросте вартість бензину: ціни такі, що краще ходити пішки. Вартість пального підніметься вже наприкінці червня

Як повідомляв портал " Знай.ua", бензин вже по 30: нові ціни змусять українців загнати машини в гараж. АЗС підняли ціни на паливо

Також "Знай.ua" писав, скасування трудових книжок: у ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з пізнішого віку. Як нараховуватимуть пенсію.