«Глобинський м’ясокомбінат» потрапив у неприємну історію із отруєнням власних працівників. У Держпродспоживслужбі ініціювали перевірку, за результатами якої діяльність полтавського цеху призупинили, а понад чотири тони готової ковбасної продукції вилучать з обігу.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі. Там також додали, що всі постраждалі внаслідок отруєння невідомою речовиною працівники ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» вже виписані з лікарні.

Як виявила перевірка, у приміщенні над цехом, де готують ковбаси, розпочали ремонт і велися «роботи по нанесенню бетонного покриття із зміцненим верхнім шаром».

Лабораторія, фото: Unian
Лабораторія, фото: Unian

При цьому, як виявилося, в цеху напівфабрикатів відсутня механічна вентиляція, а ступінь ризику потрапляння хімічних речовин з ремонту до ковбаси – не оцінений.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«На момент перевірки в обігу знаходилась м’ясна продукція загальною вагою 4131,3 кг, яка була вироблена в день виникнення групового отруєння 16 працівників цеху напівфабрикатів та можливо була забруднена невідомою хімічною речовиною», - наголосили у службі.

«Цей випадок та матеріали перевірки чітко показують, що питання впровадження та належного функціонування HACCP, навіть у великих виробників, викликає сумніви. Роздруковані стоси документів, уся продукція обклеєна всілякими знаками про наявність сертифікатів, в кабінетах у керівників виробництв розвішані ціла купа всіляких сертифікатів, а по факту - забруднення харчових продуктів будівельною хімією!!!», - пишуть в коментарях до повідомлення.

Нагадаємо, що через помилку акушера породіллі видалили важливий орган: світить до 5 років

Як повідомляв портал Знай.ІА, блискавка влучила в підводу з людьми: підліток У РЕАНІМАЦІЇ, кінь на тому світі

Також Знай.ІА писав, що підлітка забрали зі школи з простреленою головою, причини трагедії вражають