Абрикосовий пиріг - той самий літній десерт, який не залишить байдужими ласунів. І поки в самому розпалі сезон фруктів, не полінуйтеся приготувати ароматний пиріг з абрикосами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТак, рецептом приготування абрикосового пирога поділилася фіналістка "МастерШеф. Професіонали" Катерина Пєскова.
Інгредієнти:
- цукор - 50 г;
- абрикоси - 200 г;
- ром - 20 г;
- вершкове масло - 200 г;
- цукор - 200 г;
- яйця - 4 шт;
- борошно - 250 г;
- розпушувач - 8 г;
- абрикоси - 200 г;
- мигдальні пелюстки -30 г
Приготування:
1. Для початку потрібно приготувати карамель. Нагріваємо сковороду і висипаємо в неї 50 г цукру. Щойно з’являється перша ділянка розтопленого цукру, вмішуємо ще не розтоплені залишки цукру.
2. Нарізаємо абрикоси і чистимо їх від кісточок.
3. У розтоплену карамель додаємо абрикоси і залишаємо все на маленькому вогні.
4. Вершкове масло змішати з цукром і збити блендером.
5. В абрикоси з карамеллю додаємо ром. На високій температурі спирт почне випаровуватися, тому буде характерний звук шипіння.
6. Знімаємо з вогню абрикоси і проціджуємо.
7. У олійно-цукрову масу додаємо 4 яйця і збиваємо. Після засипаємо 200 г борошна і розпушувач.
8. В отримане тісто додаємо абрикоси і трохи збиваємо блендером, а після перемішуємо ложкою.
9. Беремо форму і виливаємо в неї тісто. Зверху кидаємо 200 г нарізаних абрикосів і посипаємо мигдальними пелюстками.
10. Ставимо в духовку на 60-70 хвилин.
Приємного апетиту!
Нагадаємо, раніше Пиріг з лука за 60 хвилин: готуємо за маминим рецептом
Як повідомляє портал «Знай.иа» Пиріг з чорницею від Олександри Кучеренко: дружина Комарова з "Світу навиворіт" видала простий рецепт
Також «Знай.иа " писав, що "Перевернутий" яблучний пиріг підкорить ваше серце-забудьте про банальну Шарлотці