Стало відомо про те, що кіберполіція України зупинила дейтельність злочинної схеми інвестицій, завдяки якій громадян обдурили на чверть мільярда гривень.

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці в соціальній мережі Facebook, де детально про це розповіли.

Справа в тому, що зловмисники створили додаток електронної біржі, яка нібито відповідала всім міжнародним. Вони займалися продажем криптовалюти.

Всім, хто вклався в це, обіцяли в майбутньому прибуток приблизно в 7% в день від загального заробітку, а мінімальна сума вкладення становила 150 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фігуранти злочинної схеми мали так званих амбасадорів, які зазивали щоразу нових інвесторів у проект.

Втім, коли вкладники намагалися повернути свої гроші, організатори повідомляли їм, що така можливість відсутня і надалі-блокували. Встановлено, що таким чином зловмисники привласнили понад чверть мільярда гривень громадян.

Під час обшуку було знайдено величезну кількість зброї та боєприпасів. Також, поліція вилучила гроші та мобільні телефони. В особистих записах правоохоронці знайшли повну інструкцію схеми, яка принесла зловмисника не один мільйон гривень.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Зараз вони були затримані, і відкрито кримінальну справу.

Нагадавши, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює. Правоохоронці затримали організовану злочинну групу.

Як повідомляв портал Знай, шахрай спритно обвів касирку навколо пальця: як не попастися на новий прийом. Зловмисник намагався обдурити касирку в магазині.

Також Знай писав, що молода львів'янка повторила трагічну долю Ганни Кареніної. Жінка загинула на місці НП.