Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів свою версію про відставку Авакова. За його словами, відставка була добровільною.

«Аваков – це найдосвідченіший з чинних політиків, який пережив спроби змістити з поста глави МВС ще від Порошенка. А потім добряче приклав руку для його зміщення на президентських виборах в 2019-му. Сьогодні контролює не тільки «вулицю», а й «тіньові потоки», передчуваючи «бурю», вирішив відійти в сторону на деякий час», - зазначив Ялі.

За словами експерта, Аваков може восени скласти конкуренцію команді Зеленського на дострокових виборах.

«Аваков був його опорою (опорою Зеленського, - ред.) і не допускав бунту вулиці. Тепер, такої опори у Зеленського більше немає, а невдоволення в суспільстві наростає. І якщо приймуть законопроєкт №5600, різко підвищать вартість на газ і електроенергію восени, то можливий бунт. Кривавий і нещадний», - підкреслив Ялі.

Як зазначив Ялі, те, що відставка не була добровільною, побічно підтверджують і протести співробітників МВС у відставці відразу ж на наступний день. За словами Ялі, вони легко прорвали оточення і продемонстрували, наскільки хитке і хистке положення влади.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Такий собі натяк. І що важливо, робили це не «Національні дружини», а відставні-пенсіонери. Дуже розумний і продуманий крок. Аваков за роки свого правління в МВС постійно домагався збільшення фінансування свого відомства і заручався лояльністю апарату», - сказав Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, коли ми дізнаємося дату поїздки Зеленського в Вашингтон.

Також Знай.ua повідомляв, що Ялі проаналізував можливість виходу України з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.