Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за більш ніж два тижні роботи ринку землі Україні сформувалася її середня мінімальна вартість.

Про це він сказала під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

ринок землі, фото: Needpix
ринок землі, фото: Needpix

За його словами, на даний момент вартість менше попередніх прогнозів уряду. Так, вартість гектара землі становить близько 1000 доларів.

"Мінімальна ціна, за якою можна виставляти землю на продаж, - по кожній області вона відрізняється – але в середньому-це близько однієї тисячі доларів за гектар", - сказав сказав прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Денис Шмигаль, фото: Facebook
Денис Шмигаль, фото: Facebook

Раніше міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко зазначив, що вартість одного гектара сільськогосподарської землі в Україні — близько 50 000 гривень.

Нагадаємо, раніше Проста людина платитиме податки за землю набагато більше, - Гудзенко. Україна отримає досить багато податків, в першу чергу від найменшого шматочка пайової землі, - Гудзенко

Як повідомляє портал «Знай.иа» Експерт прогнозує боротьбу за надра в Україні після запуску ринку землі. Політолог-міжнародник Максим Ялі у своїй програмі» контрольний удар " оцінив можливість повернення України в клуб ядерних держав і відновлення виробництва ядерної зброї.

Також «Знай.иа " писав, що Від 27 тисяч за гектар: у скільки в Україні оцінили землю на продаж. Як відомо, не так давно в Україні все ж запустився ранок продажу землі, і за більш ніж тиждень з цього моменту, ринкова ціна гектара так і не була сформована.