16 липня народна артистка та Герой України Ада Миколаївна Роговцева святкує своє 84-річчя. Попри поважний вік, вона продовжує активно зніматися в кіно і грати в театрі.

Творчий доробок Ади Роговцевої неосяжний, адже ця талановита акторка зіграла ролі у понад 100 фільмах та безлічі театральних вистав, ставши уособленням епохи. Вона також часто приїжджала з виступами на передову, у шпиталі та військові бази.

Ада Роговцева є володаркою титулу "Жива легенда" від міжнародного "Ордена честі" та президентської відзнаки "Гордість нації". Водночас нагороди, отримані Адою Миколаївною, можна перелічувати дуже довго.

Ада Роговцева, кадр з відео
Ада Роговцева, кадр з відео

Геніальна акторка виконала ролі у десятках фільмів. Це, наприклад, "Салют, Маріє!", "Хвилі Чорного моря", "Поема про крила", "Кармелюк", "Тарас Бульба".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зауважити, що героїні Ади Миколаївни переважно є душевними жінками з внутрішнім стрижнем, які вселяють позитив у глядача. Водночас знаковою для неї залишається роль Гелени у театральній драмі "Варшавська мелодія", яку Ада Роговцева зіграла близько 700 разів.

Всіх ролей Ади Роговцевої у спектаклях не злічити. Вона грала у таких виставах, як "Варшавська мелодія", "Хтось мусить", "Вишневий сад", "Пер Гюнт", "Матінка Кураж і її діти", "Священні чудовиська", "Рожевий міст", "Будьте як вдома" та багатьох інших.

Ада Роговцева, кадр з відео
Ада Роговцева, кадр з відео

Нагадаємо, Ада Роговцева розповіла, чому ніколи не поїде до Путіна. Актриса відмовилася працювати в Росії

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ада Роговцева стане зіркою нових "Перших ластівок": що робитиме "бабуся" серед молоді. В нових "Перших ластівках" з'явиться легенда українського кіно

Також "Знай.ua" писав, "Ніби біля гробів танцюємо", - іменинниця Ада Роговцева розповіла про дві українські реальності. "Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною", - Ада Роговцева про війну на Донбасі