Наташа добре вчилася в школі, тому однокласники думали, що вона стане банкіром. Але після 9 класу Наташа несподівано для всіх вирішила піти в коледж на тракториста. На цій спеціальності вона була єдиною дівчинкою.
Дівчина каже, що були і підколи, були і підкати, був і сексизм. Але нічого з цього не зламало Наташу і вона наполегливо йшла до своєї мрії. Довчившись, дівчина вирушила на розподіл в село - в колгосп. Працювала в полях, але життя в селі дівчині не дуже подобалася — вона хотіла в Гродно. На одному із заводів з'явилося місце тракториста, вона подала заявку і отримала цю роботу.

Трактористка Наташа, скріншот з відео
Трактористка Наташа, скріншот з відео

"Мама була категорично проти. Говорила, що це не жіноча робота, ти залишиш все своє здоров'я, тобі буде важко. Потім зрозуміла, що зі мною марно сперечатися і зараз вже спокійніше. І зараз вона прийняла мій вибір, аби мені подобалося", - каже вона.

Наташа розповіла, що в коледжі до неї і до хлопців викладачі однаково ставилися і не робили їй поблажок через те, що вона дівчинка.

Трактористка Наташа, скріншот з відео
Трактористка Наташа, скріншот з відео

"Перший раз, коли я сіла у міни було відчуття, що я не їздила на тракторі ніколи взагалі. Дуже страшно було, пам'ятаю перший раз посадили зі мною слюсаря, потім я висадила його біля майстерень і я заблукала. Дзвоню, хлопців, знайдіть мене, тому що десь стою, я не знаю де",-згадує дівчина перший робочий день.

Дівчина зізнається, що часто стикається з нерозумінням оточуючих і чує подібні фрази: "хто полюбить трактористку", "краще б ти вдома сиділа, варила борщі", "краще б ти знайшла хорошого мужика", "тобі ж ще народжувати". Спочатку дівчина намагалася відстояти свій вибір, але зараз змирилася, що у кожного своя думка і не зважає на це.