Нова хвиля коронавірусу прибуде в Україну вже дуже скоро. Про це в інтерв’ю «Новини.LIVE» розповів Тарас Жиравецький, відомий український лікар та радник львівського міського голови з медичних питань.

Поки українці відпочивають за кордоном, масово відвідують фестивалі та збираються на родинні свята, світом крокує новий штам коронавірусу – «Дельта». Він більш заразний і смертоносніший за попередників.

«Зараз епідемія коронавірусу перебуває на мінімумі. Але так буде недовго - вже за кілька тижнів українців очікує нова хвиля захворювання», - розповів лікар.

Тарас Жиравецький, фото ТСН
Тарас Жиравецький, фото ТСН

За його словами, немає очевидних пояснень того, чому зараз показники захворюваності в країні нижчі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Чи пов’язано це із літом та теплом? Навряд чи. Бо у Бразилії чи в Індії теж літо, а кількість хворих там зашкалює. Абсолютно незрозуміла ситуація, яка не піддається жодній медичній логіці», – наголошує Жиравецький.

Він також додав, що наразі на COVID-19 перехворіли приблизно половина українців.

вакцинація, скріншот з відео
вакцинація, скріншот з відео

«Офіційно називають цифру у два мільйона осіб, але неофіційно може бути у п’ять разів більше. При цьому 50% ще не перехворіло, і, якщо до України потрапить агресивний штам – передача інфекції буде достатньо швидкою навіть серед вакцинованих», - впевнений він.

Центри масової вакцинації проти коронавірусу вже відкрилися в усіх регіонах України – загалом їх налічується більш як 130. З повним списком центрів та розкладом їхньої роботи можна ознайомитися за посиланням.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.