Директор Антіна Мухарського, Єлизавета Бєльська, розповіла, чому іноземці не вивчають українську мову. Відповідний пост вона оприлюднила на власній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Вона розповіла, що днями у зливу їй довелося викликати таксі.

«Приїхав водій Абдул. Відповідав кожне п'яте слово впевненою українською. Решту, що не знав, - російською. Часом збивався на англійську. Найбільше його турбувало, чи будуть великі калюжі дорогою», - розповідає дівчина, додаючи, що її це здивувало – «Калюжі - це ж таке складне слово! Звідки ви його знаєте?».

«Один раз потрапив у велику калюжу колесом і після того місяць ремонтував авто. Тому запам'ятав», - пояснив хлопець, додавши, що сам він з Алжиру, а вчиться в Політехнічному інституті на авіаінженера. А вечорами працює в таксі.

Скріншот: Facebook
Скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

При цьому навчання відбувається російською мовою.

«Я володію, крім рідної, французькою та англійською. Збирався їхати в Україну вчити українську, щоб здобути освіту, якої в Алжирі немає. А коли приїхав сюди, англійська група не набралася. Тому всіх іноземних студентів рік на підготовчому курсі навчали російської. Не всі спочатку й зрозуміли, що це не українська. Мені досі ніхто не зміг пояснити, чому в Україні не можна вчитися державною мовою. Тому вибачте, що погано знаю українську», - зазначив хлопець.

«Українська не може стати цікавою світу, допоки уся система освіти розвиватиме цей комплекс мовної меншовартості. Іноземні студенти мотивовані. Вони готові вивчати з нуля нашу мову. А замість неї їм підсовують підробку. І саме так й далі множаться міфи про "один народ". Єдине, що ми можемо робити - це створювати власний український світ навколо. І вивчати англійську. Щоб самим бути дипломатами й нести іноземцям в Україні та за кордоном правду про те, ким ми є», - впевнена жінка.

Нагадаємо, копи пояснили обшуки у Мухарського після затримання підозрюваних по вбивству Шеремета.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Мухарський різко висловився про жителів "ЛДНР" і закликав захистити Донбас стіною.

Також портал "Знай.ua" писав, що колишня скандаліста-Мухарського натякнула на весілля одним фото.