Поруч з українською станцією імені академіка Вернадського в Антарктиці було зафіксовано велике скупчення пінгвінів. З'явилося кілька прекрасних фотографій цих дивовижних птахів.

Як повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру, на даний момент в Північному регіоні зима. Це призводить до масової міграції птахів, які шукають собі прожиток.

Так як вони харчуються крилем, який водяться у відкритій воді, пінгвіни мають менше маневру. Тому коли акваторію навколо "Вернадського" на зиму сковує лід, пінгвіни відкочовують туди, де відкрита вода, щоб мати доступ до їжі.

Так як клімат змінюється і зима стає тепліше, деякі райони архіпелагу Вільгельма, де знаходиться станція Академіка Вернадського, мають відкриту воду. Це якраз стало причиною даної ситуації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В результаті полярники зареєстрували великі скупчення даних птахів. На різних островах в радіусі двадцяти кілометрів від станції відпочиває безліч пінгвінів. Велика частина-це так звані субантарктичні пінгвіни Генту або Аделі.

Відзначимо, що велика кількість цих птахів приваблює різноманітних північних хижаків від морських леопардів до косаток. З цієї причини вони намагаються триматися ближче.