У ПФУ знову заговорили про ВИПЛАТИ для пенсіонерів. Що змінилося з вівторка, 20 липня, і що планують зробити вже в жовтні.

Про це написали на сторінці підприємства в соціальній мережі Facebook.

Там розповіли про графік виплат, і фінансування пенсій у липні триває.

На пенсійні виплати сьогодні спрямовано 2,0 млрд грн. Забезпечено фінансування пенсій на загальну суму - 34,1 мільярда гривень. Виплата пенсій буде проведено у визначених кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо також, що в Україні, починаючи з 1 липня поточного року підвищилися пенсійні виплати, більше п'яти мільйонів пенсіонерів тепер стали отримувати більше, а наступне підвищення варто чекати вже в жовтні місяців. Починаючи з 1 числа, буде встановлена щомісячна доплата до пенсії в розмірі 400 гривень, але, це для тих, кому від 75 до 80 років.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

При цьому, мінімальний розмір пенсії встановлено на рівні 2500 гривень, при наявності страхового стажу 20/25 років, або більше. Підвищення з 1 жовтня стосуватиметься одного мільйона пенсіонера.

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

А ось з 1 грудня, у зв'язку із зростанням мінімальної заробітної плати, підвищиться і мінімальна пенсія для пенсіонерів від 65 років, при наявності у них страхового стажу 30/35 років. Мінімальні виплати будуть підняті з 2400 до 2600. Це становить 40 відсотків від мінімальної заробітної плати, яка виросте на початку зими.

Нагадаємо, телефонні шахраї обібрали довірливих пенсіонерів на сотні тисяч гривень: популярна схема досі працює. Правоохоронці затримали організовану злочинну групу.

Як повідомляв портал Знай, шахрай спритно обвів касирку навколо пальця: як не попастися на новий прийом. Зловмисник намагався обдурити касирку в магазині.

Також Знай писав, що молода львів'янка повторила трагічну долю Ганни Кареніної. Жінка загинула на місці НП.