У Чехії місцеві підприємці активно шукають українців на роботу і обіцяють їм високі зарплати - від 30 до 90 тисяч гривень на місяць.

Про це розповіли в ефірі програми "Сніданку з 1+1", посилаючись на рекрутингову компанію.

Так, більше чеським підприємствам потрібні різноробочі на харчових виробництвах і складах, а також електрики.

У 2021 році Чехія збільшила квоту для українських робітників до 40 тисяч осіб на рік. Примітно, що роботодавці більше віддають перевагу саме українцям, пояснюючи це тим, що вони більш працьовиті, швидко вчаться і у них практично відсутній мовний бар'єр.

Чехія, фото з вільних джерел
Чехія, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, перед цим посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця заявив, що в країні налічується близько 1,5 мільйонів українських заробітчан. За його словами, українські мігранти відкривають у Польщі свої власні підприємства і кількість таких бізнесів тільки зростає.

Нагадаємо, раніше У Чорнобильській зоні активізувалися ягідні заробітчани: "затримуємо цілими групами". Українці масово збирають і продають ягоди та гриби з Чорнобильської зони.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Хороша новина для заробітчан: авіакомпанія Ryanair запустила додатковий рейс зі Львова до Польщі. Ryanair відкрила рейс зі Львова y ще одне польське місто.

Також «Знай.иа " писав, що Франківчани відповіли, чому масово їдуть за кордон на заробітки: пенсія, медицина, податки та інші причини. Серед франківчан теж чимало заробітчан, журналісти поцікавилися, як змінилося їхнє життя після того, як вони поїхали закордон.