Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому в українському бюджеті не передбачені гроші на купівлю імпортного газу.

"Навесні всі чомусь думали, що повториться ситуація весни минулого року, коли ціни на газ досягли історичних мінімумів. І можна буде спокійно під серпень місяць, під початок вересня, спокійно забити підземні газові сховища по 300-280. Але вийшло трішки не так. Закуповувати газ за такими цінами банально немає грошей. А закуповувати треба буде. Який вихід?”, - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що Україна сподівається, що до початку вересня, коли почнуться вибори в Німеччині, ціни на газ впадуть.

"Коли під цю справу всю отримати кредит? Не той мільярд, який розписали в меморандумі, тому що американці ж сказали — так ні, хлопці. Нічого давати не будемо. Ви, німці, давайте 178 млн євро, і ще шукайте... Після того, як Німеччина стає другим після Туреччини газовим хабом — всі розмови про те, що якимось чином можна далі буде петляти — стають предметом фантастики. Це стосується і України, і Польщі в тому числі. Звідси спільна заява МЗС, тому що в цій ситуації постраждалими через політичну складову буде Україна і Польща", - додав Бізяєв.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв назвав два сценарії для України після добудови Північного потоку-2.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що нардеп зазначив, що принципової різниці між “Роттердам+” для вугілля і “Амстердам+” для газу не існує.