Стало відомо про те, що українка виграла першу медаль на Олімпіаді. Дзюдоїстка Даша Білодід завоювала бронзову медаль на змаганнях.

Про це стало відомо під час трансляції змагань. 20-річна українка у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх-2021 в Токіо отримала 3 місце в змаганнях, і в результаті отримала першу нагороду для своєї країни.

Перемогла вона представницю з Ізраїлю Ширу Рішон. У відбіркових поєдинках у Дар'ї не було особливих проблем проти Міліки Ніколіч з Сербії і потужної Катаріни кошти з Португалії.

Поступилася в півфіналі он жительці Японії Фуні Тонако, яку неодноразово вже перемагала на чемпіонатах світу.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Варто відзначити, що житель Львів Павло Коростильов також ледь не став медалістів. Він зайняв четверте місце в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів на Олімпійських Іграх в Токіо.

Олімпійські ігри в Токіо
Олімпійські ігри в Токіо

До слова це перша в історії незалежної України олімпійська медаль у жіночому дзюдо.

Нагадаємо, що відкриття Олімпійських ігор мало відбутися 23 липня 2020 року, однак, через всесвітню пандемію, довелося перенести на рік. Відкриття відбулося рівно в ту ж дату, тільки 2021 році.

Фото: Національний олімпійський комітет України
Фото: Національний олімпійський комітет України

Завойовувати медалі спортсмени будуть до 8 серпня. Проходить Олімпіада без глядачів, і таке рішення прийняла місцева влада, щоб не допустити поширення вірусу.

Україну представить 157 спортсменів, кожен з яких розраховує на перемогу. До слова, це найменша кількість учасників від країни за всі роки незалежності.

Нагадаємо, Володимир Зеленський дав настанови українським олімпійцям у Токіо: "Сильніше і без травм".Володимир Зеленський звернувся до українських спортсменів

Як повідомляє портал Знай.ua Двоє прикарпатців вирушать до Токіо: затверджено склад Олімпійської збірної України

Також Знай.ua писав, що Дружини на мільйон: Коноплянка, Зінченко, Макаренко і Ярмоленко показали своїх обраниць