Українці можуть залишитися без пенсії з цілком банальних причин. Про те, чому можуть припинити виплати, розповів юрист Олександр Плахотник виданню OBOZREVATEL.

За його словами, підставою для припинення виплати пенсії може стати, наприклад, виявлена помилка в документах.

Причини відмови:

  • Якщо в записах про ваш трудовий стаж знайдуть помилку в написанні імені або прізвища, такий стаж можуть не зарахувати. Тоді вам доведеться доопрацювати відсутні роки.
  • Якщо документи про стаж – підробка. Таких випадків в Україні одиниці, але, якщо підробку виявлять, пенсії одержувача позбавлять.
  • Пенсіонери, які проживають за кордоном. Виплати скасовують на той період, поки людина виїжджає з країни, але можуть не відновити, коли він повернеться. Для цього доведеться звертатися із заявою до Пенсійного фонду.
  • Якщо не отримуєте пенсію півроку поспіль. Держава може порахувати, що людина вже померла, і зупинити нарахування пенсії.
  • Переселенцям, які змінюють місце проживання. Якщо результат перевірки Державної міграційної служби виявить, що фактичне місце проживання пенсіонера не відповідає офіційному, йому припинять виплату пенсії.

Пенсіонерка, кадр з відео
Пенсіонерка, кадр з відео

Що робити?

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Якщо вам перестали нараховувати пенсію, зверніться до Пенсійного фонду в письмовому вигляді. Отримавши відповідь, відправте заперечення на нього. Якщо реакції не послідує, потрібно звертатися до суду.

Нагадаємо, раніше У Чорнобильській зоні активізувалися ягідні заробітчани: "затримуємо цілими групами". Українці масово збирають і продають ягоди та гриби з Чорнобильської зони.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Хороша новина для заробітчан: авіакомпанія Ryanair запустила додатковий рейс зі Львова до Польщі. Ryanair відкрила рейс зі Львова y ще одне польське місто.

Також «Знай.uа " писав, що Франківчани відповіли, чому масово їдуть за кордон на заробітки: пенсія, медицина, податки та інші причини. Серед франківчан теж чимало заробітчан, журналісти поцікавилися, як змінилося їхнє життя після того, як вони поїхали закордон.