Стало відомо про те, чому в Україні досі не працюють міжнародні ковидні сертифікати. У Міністерстві цифрової трансформації дали відповідь, коли ними можна буде скористатися.

Про це повідомив інформаційний портал ТСН, знявши невеликий сюжет на цю тему.

вакцинація, скріншот з відео
вакцинація, скріншот з відео

Зараз в Україні діють сертифікати в тестовому режимі, і з 10 тисяч громадян, близько 50% не можуть зайти в систему. Заступник міністра цифрової трансформації розповів, у чому ж може бути проблема.

Є два типи помилок. Лікар міг не встигнути внести інформацію, або ж помилки безпосередньо з даними про вакцину.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Вакцинальна кампанія, в якій беруть участь сотні медиків і мільйони українців, виявилася занадто складною з технічного боку. Зараз Міністерству доводиться спрощувати алгоритми, щоб система не звертала увагу на дрібні помилки, і після цього справа повинна зрушити з місця.

Нагадаємо, що пробне тестування сертифіката стало доступне для частини українців ще 1 липня, і скористатися ними могли ті, які вже отримали дві дози вакцини. При цьому, як видно на практиці, це працює не зовсім так. І те, що повинно було бути доступно в кілька кліків на смартфоні, перетворюється на справжній марафон по лікарях.

вакцинація, скріншот з відео
вакцинація, скріншот з відео

Тим часом, в Кабміні заявили, що найімовірніше в країні буде знову продовжений карантин, який зараз діє до 31 Серпня. На який термін адаптивний карантин ще з нами - ніхто не знає.

Нагадаємо, ведуча " Орла і решки" Мішель Андраде показала свої принади на всю країну: "Одягайте її попрілічнее"

Як повідомляв Знай.ua, Угорщина, Туреччина та Польща: куди українці найчастіше їздили за перше півріччя 2021 року.

Також Знай.uа писав, Болгарія І Єгипет дешевше Одеси: експерти склали "економ-топ" іноземних курортів