Міністерство освіти і науки України повідомило, що із наступного 2022 року у школах кардинально змінять програму із фізкультури для 5−х класів, а ще із 2023-го року – ще й у 6−х класах. Про це пише Освіторія.

Нагадаємо, раніше викладачі фізкультури викладали на вибір кілька модулів певних видів спорту. Так повелося, що із року в рік вони не змінювались. Так відбувалося через те, що вчителям нізвідки було брати методики викладання.

Тепер в школярів з’явиться можливість разом із викладачами обирати від трьох о чотирьох видів спорту. Це значить, що на одному уроці фізичної культури одночасно проводитимуть різні види спорту. До речі, на тиждень на фізкультуру відводитимуть не менше ніж три години. Школярі зможуть обирати серед 12−16 варіативних модулів.

Ви запитаєте, як у одному спортзалі можна проводити 3−4 види спорту?

Саме для цього викладачі повинні обрати види спорту, які зможуть провести на обмеженій площі. Серед видів спорту – петанк, чирлідинг, міні−футбол, теніс, корфбол.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як із цим справиться один викладач?

Спеціалісти кажуть, що для нового викладання навчальним закладам, потрібно буде розпланувати загальні предмети для кількох одновікових паралелей.

Якщо у спортзалі займається три класи, то із ними повинні знаходитись не менше ніж три вчителі, які контролюватимуть процес. Спортінвентар навчальний заклад буде придбавати для кожного конкретного модуля.

Нагадаємо, Розвиток масового спорту – ключ до здоров’я українців та збільшення олімпійських нагород, – керівник виконкому «УДАРу» Палатний

Також, Знай.uа Ірина Галай, яка підкорила найнебезпечнішу гору у світі, може стати Героєм України

Як раніше повідомляв Знай.uа У Зеленського українцям пообіцяли грандіозний парк: бігові доріжки, басейни та баскетбольні майданчики