Служба безпеки України офіційно прокоментувала ситуацію з "виявленням" судді Миколи Чауса. Нагадаємо, що колишнього суддю Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, викраденого невідомими людьми ще в квітні 2011 року, було знайдено в селі Вінницької області.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби СБУ.

Микола Чаус, скріншот: Youtube
Микола Чаус, скріншот: Youtube

"Служба безпеки України не "викрадала" колишнього суддю Дніпровського районного суду м. Києва Миколу Чауса, а діяла в рамках закону і своїх повноважень.

Нагадаємо: саме СБУ з травня 2021 року здійснює досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення ексудді Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У своїх діях Служба безпеки України виходить з того, що згідно з Конституцією України життя людини є найвищою цінністю. І співробітники СБУ виконували свої посадові обов'язки в рамках розслідування відповідного кримінального провадження. Будь-які спроби представити суспільству інформацію в іншому ключі є звичайними маніпуляціями.

Окремо звертаємо увагу на те, що вчора на гарячу лінію Служби безпеки звернулася особа, яка повідомила, що в одній з селищних рад Вінницької області прибула людина, яка представилася Миколою Чаусом і попросила викликати саме співробітників СБУ.

Згодом слідчі СБ України отримали від Миколи Чауса дані, що свідчать про його викрадення, позбавлення волі та застосування до Нього інших протизаконних дій. У зв'язку з відповідною заявою щодо пана Чауса вжито заходів для забезпечення його безпеки.

Незважаючи на його фізичний і моральний стан після тривалого позбавлення волі, поки йому надається необхідна медична допомога. Про це окремо поінформовано дружину пана Чауса, слідчі СБУ перебувають у постійному контакті з його родичами.

Служба безпеки України вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення ексудді Чауса, позбавлення його волі та встановлення осіб, які це вчинили.", - повідомили в СБУ.

Публікація СБУ, скріншот: Facebook
Публікація СБУ, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, скандальний екс-суддя Микола Чаус знайшовся у Вінницькому селі: роки "в полоні" в одних трусах.

Як повідомляв Знай.uа, зірка МастерШеф Ектор Хіменес-Браво розповів про викрадення в юному віці, був на межі від смерті.

Знай.uа писав, у Львові встановили камери спостереження на дорогах, однак штрафують не всіх.