2 серпня - день пророка Ілля. Святий пророк жив в 9 століття до н. е. в Ізраїльському царстві, де захищав іудейську віру від язичників.

Ілля був наділений даром творити чудеса. Використовуючи свої здібності намагався напоумити царя з дружиною. Він стратив жерців-язичників за жертвопринесення і послаз 3-річне місто на їх народ.

Пророка Ілля в небо забрала вогняна колісниця, запряжена вогняними кіньми. Пророк пролітаючи над землею, пускав блискавки, щоб вразити нечисту силу.

Пророк Ілля, скріншот з відео
Пророк Ілля, скріншот з відео

Традиції 2 серпня

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Якщо в цей день на вулиці почалася гроза, необхідно запалити освячену свічку, щоб уберегти будинок від грому.

2 серпня зберіть дощову воду, вона має властивості позбавляти від пристріту і хвороб очей.

На Іллю пасічники займаються підчисткою вуликів, а мисливці здійснюють першу вилазку на вовків.

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

Заборони в цей день

У цей день не варто працювати в полі і на городі. Якщо порушити заборону, то урожай може згнити, сіно згоріти, а худоба загине від хижаків.

Не можна випускати тварин в ліс і на луки, щоб їх не вжалили змії і не розірвали хижаки.

Купатися у водоймах після Іллі не можна, тому що ночі і вода стають холодні і можна застудитися.

Кішки і собаки не повинні заходити в цей день в будинок.

Пророк Ілля, скріншот з відео
Пророк Ілля, скріншот з відео

У всі часи віруючі просили Пророка Іллю зміцнити здоров'я і позбавити від недуг. Відомо безліч випадків, коли Чудотворець зцілював навіть від найважчих хвороб.

Також до Святого зверталися, якщо не могли знайти вихід з важкої ситуації. Просити позбутися від душевних мук і знайти захист від ворогів.

Молитва про допомогу пророку Іллі

"О, святий пророк Божий Ілля. Помолися за мене, раба (у) Божого (у) (ім’я), перед Господом Богом, щоб простив Він гріхи, мною вчинені, і позбавив мене від мyк на землі і на Сyді стpaшному. Підношу я молитву тобі і прошу про допомогу в справі всякій і в боротьбі зі спокусами грішними. Допоможи знайти спокій та захисти мене від зла і недоброзичливців. Поклоняюся я тобі і Царю Небесному, сподіваюся на допомогу твою. Амінь".

Молитва за здоров'я

"Далеко за океаном острів стоїть, на цьому острові Ілля Пророк з Ангелами сидить. Посланці Божі стріли пускають, від мене, раба (и) Божого (ї) (ім’я), недуги відганяють. Амінь".

Нагадаємо, раніше Святий Серафим почує вас сьогодні: про що молитися преподобному і що заборонено 1 серпня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Сильна молитва матері за улюбленого синочка: заради його безпеки, щастя і любові

Також «Знай.иа " писав, що День ікони Пресвятої Богородиці Святогірської 30 Липня: цілюща молитва про здоров'я і благополуччя