Що робити, якщо вам потрібно розлучитися з громадянином іншої країни. Про це розповіли в Міністерстві юстиції.

Безліч наших співвітчизників мають в якості дружин або чоловіків іноземців. У зв'язку з цим іноді може виникнути питання про розірвання шлюбів з ними. На фейсбук-сторінці Міністерства юстиції розповіли про те, як це зробити за законом.

Суд, скріншот: YouTube
Суд, скріншот: YouTube

У нашій країні шлюб розірвемо на основі Закону України Про Міжнародне приватне право. Зокрема в України і ряду країн є спільні договори про правову допомогу в сімейних і цивільних справах з низкою країн. Якщо такий документ є у вашому випадку, то доведеться спиратися на положення даних договорів.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Найпростіше розривати шлюб у позасудовому порядку, до цього достатньо прийти в ЗАГС. Однак робити це вийде лише в разі, якщо у подружжя немає взаємних претензій.

У справах розірвання шлюбу зазвичай застосовується законодавства тієї країни, на території якої проживає пара. Однак існує ряд країн, в яких цей принцип не працює. Це зокрема Польща, яка має спеціальний договір з Україною. Тому якщо ваш чоловік поляк або полячка, то доведеться прибути до суду його країни.

Тим часом житель Кривого Рогу купив в супермаркеті торгової мережі АТБ сосиски, всередині яких була незрозуміла сіра маса, схожа на туалетний папір.

Також портал Знай.uа розповідав про історію розставання принца Вільяма і Міддлтон. Принц Вільям сказав своїм бабусі і дідусеві, королеві Єлизаветі II і принцу Філіпу, він не був упевнений, чи достатньо він любив свою нинішню дружину Кейт.

Також " Знай.ua" писав, Каменських, Полякова, Камінська, Астаф'єва і Дорофєєва потрапили в топ-5 найбільш * ксуальних сідниць. Відомих чоловіків опитали і склали приблизний рейтинг